Lähiretkellä lumikenkäillen

Päivä: 

Su. 12.2.2023

Sunnuntaiaamuna kokoonnuimme Ravilinnan takapihan parkkipaikalle. Asettelimme lumikengät jalkoihimme, ja lähes jokainen otti myös sauvat avuksi. Sitten heilautimme reput selkiimme ja suuntasimme raviradan yli kohti tiheää kuusimetsää. Sää oli otollinen. Oli muutama aste pakkasta, ja kovan hangen päälle oli satanut muutama sentti pehmeää lunta.

Reittimme varrelle sattui pari leveämpää ojaa, mitkä olivat osin sulia. Niinpä suuntasimme pelloille ja taloon kulkevien teiden siltojen kautta. Maasto oli varsin tasaista, ja suurimman haitan aiheuttivat raivausten jälkeen syntynyt uusi muutaman metrin korkuinen vesakko.

Ylitimme Harjukorventien ja jatkoimme kulkuamme hieman järeämmässä sekapuustoisessa metsässä. Tulimme pienen peltoaukean reunaan, minne tuli myös sähkökaapeli. Olimme vanhan talon pihapiirissä, tosin kaikki rakennukset oli jo purettu pois. Vielä vajaa kilometri niin olimme tavoitteessamme. Peruskarttaan oli merkitty useampia siirtolohkareita mäkialueelle. Osa niistä oli huomattavan suuria, iittiläisittäin murhia. Jotkut meistä olivat jo aiemminkin käyneet paikalla, tosin lähestyneet siirtolohkareita aivan eri suunnasta.

Maanomistajalta olimme kysyneet luvan nuotion tekoon. Rinkassa kannetut kuivat puut syttyivät tosi nopeasti kahvinkeittoa ja makkaran paistamista varten. Nuotion ympärillä meni lähes tunti ja tulien hiipuessa alkoivat pienet vilunväristykset tuntua. Lumikengät taas jalkoihin ja omia jälkiä seuraten palailimme takaisin Ravilinnaan. Hiljaista oli helmikuun alun lumimaisema, muutamia eläinten lumijälkiä oli näkyvissä ja muutama lintuhavainto tuli retkellämme tehdyksi.
 
Teksti Pekka Ahokas, kuvat Harri Forsgren
 

 

Tagit: 

 

Lajiesittely