Pyöräily

TNS Gallupin toteuttama Kansallinen liikuntatutkimus kertoo, että pyöräily on toiseksi suosituin liikuntamuoto suomalaisten aikuisten keskuudessa heti kävelyn jälkeen. Neljä viidestä harrastaa liikuntaa yksin ja reilu puolet ryhmässä. Vain joka viides kuntoilee jonkin urheiluseuran tai liikuntajärjestön ohjaamassa toiminnassa. Omatoiminen liikunta onkin suositeltavaa, sillä kunnon ylläpitäminen edellyttää reipasta liikkumista useamman kerran viikossa. Jos kuitenkin kaipaat seuraa pyörälenkille, voit vaikka kokeilla osallistua viikkopyöräilyillemme.

Viikkopyöräilyille lähdetään Kausalan torilta toukokuun alusta elokuun loppuun torstaisin kello 18. Mukaan pääsee oli latulainen tai ei. Retkillämme pärjää yksivaihteisellakin pyörällä. Vaihteista on toki apua eriasteisissa mäissä, ja voipa niillä keventää matkantekoa hankalissa tuuliolosuhteissakin. Matkanopeus on tietyypistä riippuen keskimäärin 10-15 km/h. Jos pyöräletka alkaa pidentymään, hidastetaan vauhtia tai jäädään hetkeksi odottamaan.

Lain edellyttämiä turvavarusteita polkupyörässä ovat soittokello ja heijastimet edessä, takana, renkaissa ja polkimissa. Valoa tulisi käyttää hämärällä ja pimeässä. Pyöräretkemme ajoittuvat kesään ja valoisaan aikaan, joten olennaisin turvavaruste on omaan päähän sopivaksi säädetty pyöräilykypärä.

Tutustu pyöräilyyn Suomen Ladun sivuilla.

Kilometrikisa 2018

Iitin Latu on mukana Kilometrikisassa omalla joukkueellaan. Kyseessä on leikkimielinen kisailu työ- ja arkipyöräilyssä kertyvillä kilometreillä. Osallistujien kesken arvotaan palkintoja kuukausittain.

Osallistu osoitteessa kilometrikisa.fi. Joukkueemme koodi on iitinlatu2019.

Aihepiiriin sopivia retkikertomuksia

Korvessa ihan Sipoossa La. 7.6.2014 - Su. 8.6.2014
Tuulimyllyn katveessa Iitin latulaiset Kökarissa pyöräilemässä Pe. 27.7.2012 - Su. 29.7.2012
Kymi-Vuoksen kimppakyyti leiripäiville Vantaan Hakunilaan To. 30.6.2011 - Pe. 1.7.2011
Santaranta Kuutsalossa La. 11.8.2012 - Su. 12.8.2012