Päiväretki Junkkarinvuorelle

Retkikohde: 

Junkkarinvuori, Kouvola

Teimme Iitin ladun päiväretken Junkkarinvuorelle. Osallistujia oli viisitoista ja Inkeroisten ladusta neljä, joten mukavan lukuisa joukko meitä maastoon lähti. Tarkoitus oli tehdä retki rauhallisin mielin ja nauttia kauniista säästä ja maisemista. Kertoilin matkalla paikkojen historiaa ja tutkimme kasveja ja myös kiviä. Vuoren taakse oli kaiveltu komeat pienet lammet, nimeä lammille en kuitenkaan mistään löytänyt.

Kävimme myös retkeilymajalla ja siitä lähdimme nousemaan vuorelle sinne vuosia sitten tehtyä kelkkaratapohjaa pitkin. Nousimmekin vähä vähältä ylös ja maisemat siellä avartuivat upeiksi. Saavuimme ns. Tonterin laavulle, ja meille olikin tehty pienet tulet jo valmiiksi Inkeroislaisten toimesta, makkarat paistumaan ja eväitä kohti ääntä ja tietenkin mukavaa yhdessäoloa muutenkin. Taukoilimmekin hyvän tovin ja kun kaikki olivat tarvittavat evästykset nauttineet lähdimme jatkamaan matkaa. Kiitos että saimme pitää evästauon laavulla, joka oli rakennettu melkein korkeimmalle kohdalle vuorta ja tosi kaunis paikka olikin.

Matkan jatkuessa havaitsimme jonkun uimassa Junkkarinjärvessä melkeinpä kohti meitä. Ajatuksia uimarista tulikin monenlaisia. Kuitenkin Lassi ratkaisi arvoituksen kameralla ja kertoi uimarin olevan kauriin. Mukava huipennus retkelle. Paljon näimme matkalla luonnon kauniita luomuksia ja kamerat kävivät milloin mihinkin suuntaan. Tyytyväisiä tuntuivat retkeläiset olevan päiväretken toteutukseen.

Kiitos retkeläisille mukanaolosta. Terv. Pena

Tagit: 

 

Lajiesittely

Muita aihepiiriin sopivia retkikertomuksia