Syysretki Ketturiutalle Heinolaan

Päivä: 

La. 12.9.2020

Retkikohde: 

Ketturiutta

 

Kymi-vuoksen retki Ketturiutalle Heinolaan

Keväästä siirretty Kymi-vuoksen latualueen retki pidettiin 12.9.  Sää oli puolipilvinen. Väkeä oli kerääntynyt noin nelisenkymmentä. Ketturiutan leiripaikalla Heinolan Ladun puheenjohtaja Seppo Rautiainen toivotti tervetulleeksi Paistjärven alueelle. Kahvittelut sämpylöiden kera nautittiin turvaväleistä hyvin huolehtien.

 

Aluksi kuljettiin kohti Kylmälammen paikkaa, matkalla oli metsää ennallistettu polttamalla. Reitti kulki ensiksi pitkospuita pitkin Saarijärven rantaa, välillä tien pätkiä ja polkuja.

Kylmälammen jälkeen noustiin ylös kohti Kannasta. Järvi pilkotti puiden välistä ja täältä löytyi myös salaman tuhoja, puut olivat mustana.

Osa porukasta etsi geotkätköjä ja sienienkin ystäville löytyi kerättävää.

Takaisin tullessa odottivat makkaran paistot ja omien eväitten syöntiä. Heinolan Latu tarjoili myös iltapäiväkahvit voisilmäpullien kera.

Vähän aikaa siinä rupateltiin ja ihailtiin Saarijärven laineita, vähän yritti sadellakin mutta eipä tuo haitannut.

 

Sovittiin, että lähdetään autoletkassa kohti Pirunkirkkoa, jonne oli 8 km matkaa. Niinilammen parkkipaikalta lähdimme taivaltamaan kapeita, liukkaita polkuja ylös ja alas ja välillä kiemurrellen juurakoissa varoen askeltaen. Matkalla näkyi Iso-Vuorttusen järvi hienon jäkälämaiseman yli. 

Lopulta näkyi Pirunkirkko jylhänä. Sitä ei ihan kameraan saanut kokonaan ikuistettua. Pirunkirkon juurelta löytyy penkki ja puucee.  Sateella siellä on mukava evästellä.

Takaisin tulimme samaa polkua ja osa porukasta jäi Niinilammen tulipaikalle vielä syömään eväitä ja nauttimaan maisemista.